Det skal du vide om COVID-19 som lønansvarlig

Den 18. marts er der blevet indført nye tiltag og stramninger, der skal stoppe smittekæden af COVID-19. Disse tiltag rammer især selvstændige og små virksomheder.

Hos ProLøn har vi en del kunder fra de berørte brancher, og derfor opstår der naturligvis spørgsmål. Du finder svar på nogle af dem her og vi tilføjer links, så du kan læse hele opslaget fra den pågældende myndighed.

Hvad betyder de nyeste stramninger for mig som selvstændig?

Fra den 18. marts til den 10. maj vil det ikke være tilladt at drive såkaldte liberale erhverv, hvor man ikke kan undgå tæt kontakt med kunder. Det betyder, at f.eks. frisører, tatovører, massører, kosmetologer osv. skal holde lukket.

Desuden bliver alle butikker i storcentre og arkader lukket. Butikker, der ligger i f.eks. en gågade, må fortsat holde åbent, men skal bl.a. sikre mindst 4 m2 tilgængeligt gulvareal pr. kunde. Du kan få det fulde overblik over stramningerne på politiets hjemmeside: www.politi.dk/coronavirus-i-danmark

Jeg er selvstændig og tvunget til at lukke min forretning midlertidigt. Hvad gør jeg?

Fordi mange kommer til at lide tab, har regeringen præsenteret en ny støttepakke, der især kan komme selvstændige til gode. Den 18. marts er der præsenteret to midlertidige kompensationsordninger: Kompensation for virksomhedernes faste udgifter og Kompensationsordning for selvstændige.

Selvstændige er ikke omfattet af trepartsaftalen om lønkompensation. Derfor er der mulighed for at få kompensation for de faste udgifter, du ikke kan indtjene under en lukning.

Hvordan får jeg kompensation?

For at få kompensation er der nogle krav, du skal leve op til. Du har f.eks. mulighed for kompensation, hvis du får et tab på mere end 30 %. Staten vil i så fald dække 75 % af tabet, dog maksimalt 30.000 kr. pr. måned (Den nye beløbsgrænse – den “gamle” var på 23.000 kr.). Desuden må du som virksomhed ikke have mere end 10 fuldtidsansatte.

Udvidelse af ordningen (opdatering 18/05/2020)
Regeringen og Folketingets partier har aftalt at forbedre ordningen for selvstændige og freelancere.

Ændringerne vil gælde med tilbagevirkende kraft fra den 9. marts 2020. Det betyder, at selvom du allerede har ansøgt, vil du kunne blive omfattet af de nye regler og de højere kompensationsgrader. Det vil dog kræve, at du søger igen.

Sidst i maj åbnes en ny ansøgningsrunde, hvor alle virksomheder kan søge igen med henblik på forlængelse og justering af kompensationsgraden. Det er også fra midt i maj, at virksomheder med op til 25 fuldtidsansatte kan søge.

Indtil den nye ansøgningsrunde åbner, vil du fortsat kunne søge efter de nuværende regler. Denne vejledning angår de nuværende regler. Vejledningen vil blive opdateret, når den nye ansøgningsrunde åbner.

Læs mere om aftalen på fm.dk

Så snart det er muligt, kan du ansøge om kompensationen på www.virksomhedsguiden.dk

Du kan få det fulde overblik ved at læse mere på Finansministeriets hjemmeside: www.fm.dk

Hvordan kan ProLøn hjælpe mig?

Som altid er det ProLøns fornemste opgave at hjælpe dig trygt og godt igennem din lønadministration. Det gælder naturligvis også i krisesituationer. Derfor har vi en besked fra vores direktør Finn Conradsen til alle vores kunder:

“Fra optur til nedtur, sådan kan de seneste dage kort beskrives.Det er faktisk kun en uge siden, at statsministeren på en pressekonference meldte ud, at nu lukkede hun Danmark ned på grund af Corana virus. Med dramatiske og vidtrækkende konsekvenser for de fleste danske virksomheder og dermed også ProLøns mange kunder. Hele teamet bag ProLøn følger situationen tæt og sidder klar ved telefonen, hvis du skulle have lønrelaterede spørgsmål eller behov for hjælp til håndtering af de mange nye tiltag som fx udskydelse af betaling af skat og AM-bidrag. Som de fleste andre har vi sendt hovedparten af vores medarbejdere hjem, og vi har etableret arbejdsstationer hjemme hos hver enkelt lønkonsulent, så vi kan yde den samme gode og professionelle service, som vi plejer. Vær dog opmærksom på, at der godt kan være lidt længere ventetid end normalt. Vi opfordrer derfor til at benytte vores mail [email protected], så svarer vi hurtigst muligt.

Det næste stykke tid vil vi løbende samle de vigtige informationer, som kommer fra regeringen og andre myndigheder på proloen.dk, så du kan holde dig opdateret på det, der er relevant for dig og din virksomhed. Vi sender varme tanker til alle vores kunder.”

Det næste stykke tid opfordrer vi til, at du kan du holde dig opdateret på vores hjemmeside, Facebook, LinkedIn, Instragram og Twitter-side.

Har du spørgsmål, kan du altid sende dem til [email protected], så svarer vi hurtigst muligt.

copyright by proløn © 2020