Et lønbureau hvor der er styr på ferieregnskabet

Kloakering, jordarbejde, anlægsgartneri, nedbrydning og råhusentreprise samt 45 dygtige timelønnede og seks funktionærer er det, der udadtil gør Salling Entreprenørfirma til en velkørende forretning. Men det kræver ikke mindst en stærk og velkørende maskine bagved. Derfor traf bogholder Charlotte Bisgaard en beslutning om at skifte til ProLøn i april 2018. ”GLS-A og ProLøn har et samarbejde, det tiltalte os, og det var vigtigt at finde et bureau, hvor der var styr på ferieregnskabet.”

Som medlem af GLS-A er der mulighed for at beholde feriepengene in house, hvilket Salling Entreprenørfirma har valgt: ”Vi administrerer det selv, derfor skal vi være knivskarpe på området, så det fremstår korrekt i regnskabet.” Ferieregnskabet leverer ProLøn for at virksomheden bedre kan styre afholdte feriedage. Det har været og er vigtigt for Charlotte Bisgaard, at medarbejderne selv kan følge med og se, hvad de har stående på feriepengekontoen, ligesom det betyder meget, at ProLøn-systemet giver mulighed for, at hun kan læse tallene ud af bilagene efter lønkørsel og, at hun har mulighed for at få et decideret ferieregnskab – ”hvilket bliver endnu vigtigere nu efter indefrysningsperioden,” tilføjer hun.

Et bogholderhjerte banker for korrekt løn til tiden
For Charlotte Bisgaard er disse funktioner helt grundlæggende. De skal fungere og være tilgængelige, men når alt kommer til alt, er det ’korrekt løn til tiden’, der står hendes hjerte nærmest. Og for at det kan lykkes, skal man kunne få hjælp, når man har brug for det: ”Vi arbejder ofte med deadlines, så jeg skal have svar, når jeg ringer – og ikke først tre dage efter. Ved ProLøn får jeg hjælp, når jeg beder om det.”

Konkret kan hun fx have brug for support, når en ny lærling skal ind i systemet. Salling Entreprenørfirma har i alt 6 lærlinge, der kører under særregler inden for overenskomsterne. Derfor er Charlotte Bisgaard opmærksom på at få alt omkring den enkelte lærling vendt med ProLøn, som både har kontakten til GLS-A og også hjælper hende med opsætning i lønsystemet.

Kursus, der giver overblik
Den gode support står dog ikke alene, derfor valgte bogholderen et stykke tid efter skiftet til ProLøn at tage et kursus i lønsystemet: ”Jeg havde brugt det i et stykke tid og var glad for, at jeg netop ikke var en helt ny bruger – det gav et bedre overblik og overskud til at fange de ting, man ellers ikke ser. Det var også dejligt at se huset og møde Tina, som har fulgt os fra starten.”

Ved ProLøn bliver man i opstartsperioden tilkoblet en bestemt lønkonsulent, så man dermed altid får fat i den samme: ”Det er dejligt, at du får fat i en person, der kender dig og dit udgangspunkt. Alt nyt kan virke lidt kaotisk, og så er det trygt, at man har support fra en kendt stemme.”

Alle lønkonsulenter er problemknusere
Når indkøringen er på plads, og lønindberetning bliver hverdag, kan det variere, hvem man får fat i, når man ringer til ProLøns Hotline, men det virker helt naturligt, mener Charlotte Bisgaard, som også stadig i nogen tilfælde beder om at tale med en bestemt lønkonsulent – ”Det er rart at have den mulighed.”

”Alle lønkonsulenter ved ProLøn er problemløsere,” siger hun videre: ”De slipper mig ikke på noget tidspunkt, men finder en løsning og bærer den til dørs.”

Glad for integration mellem ProLøn og E-Conomic
Lønnen til de 51 medarbejdere er med hende ved tasterne indberettet på en arbejdsdag. Igennem et ordrestyringssystem trækker hun lister ud med timer, tillæg m.m., og synes, det er smidigt i forhold til, at hun opererer i to systemer. Men det er også rart, når tallene automatisk flyder mellem it-systemerne: ”Jeg er rigtig glad for samkørsel fra ProLøn til E-conomic.” Lønnen bliver konverteret direkte i deres økonomiprogram til en kassekladde, hun selv vælger og kan løbe igennem, inden hun trykker godkendt. ”Det er så fint,” siger hun og fortæller, at der i starten var brug for lidt hjælp og vejledning til opsætning, som sammen med ProLøn gik helt gnidningsfrit.

Charlotte Bisgaard valgte et lønbureau, der leverer en skræddersyet brancheløsning med support fra brancheeksperter – om det siger hun i dag: ”Det er branchespecialister, og vi stoler på, at de har styr på det.” Ved alle spørgsmål, hun har stillet, gælder det, at Charlotte Bisgaard får svar: ”Har lønkonsulenten ikke svar på stående fod, kontakter hun GLS-A, som kender ProLøn og lønsystemet – det er et stort plus,” lyder det fra bogholder Charlotte Bisgaard.

Besøg Salling Entreprenørfirma på salling-entreprenor.dk

copyright by proløn © 2024