ProLøn gør det nemt for os at være brugere

”Vi har faktisk skiftet lønsystem uden, at medarbejderne har mærket noget.” Sådan lyder det fra Claus Engly, markedschef ved SØRIS, et familiedrevet økologisk landbrug.

Gården, som igennem 30 år har dyrket økologiske grøntsager, beskæftiger cirka 35 medarbejdere blandt andet i gårdbutik, online-shop og med levering til grossister i foodservice-markedet og Coop. Som mange tilsvarende små og mellemstore virksomheder har SØRIS ikke en HR-afdeling. Det er derimod blandt andre markedschefen selv, der sørger for lønindberetningen. Bare en time om måneden tager det af hans tid, når han laver lønnen:

”Det meste foregår automatisk, jeg går bare ind på lønbureauets webside og taster ændringerne ind.” Claus Engly vurderer, at lønsystemet er let at gå til og nemt at bruge: ”Jeg får de rigtige værktøjer, de er gennemskuelige.”

Det var også ham, der stod bag beslutningen om at opstarte samarbejdet med ProLøn i januar måned 2019. En aftale, der kom i stand via anbefaling fra GLS-A (Gartneri-, Land- og Skovbrugets Arbejdsgivere), som SØRIS er medlem af: ”Jeg valgte 100 procent ProLøn, fordi jeg kunne lide det, jeg blev præsenteret for, da jeg var til møde med dem.”

Afgørende for Claus Engly er især ProLøns tilgang til og forståelse for SØRIS’ præmis for at drive virksomhed: ”De forstår vores komplekse hverdag og har en evne til at gøre det nemt for os at være brugere.”

En fast kontaktperson og lønkonsulent hos ProLøn stod øverst på kravsspecifikationen fra Claus Engly, da samarbejdsaftalen skulle på plads. Nu efter små fire måneder i drift, ser han imidlertid anderledes på det: ”Jeg har jo, efter har været i gang, oplevet, at der er andre i deres system, som følger op. Jeg har tillid til, at alle kan give god support.”

Medarbejderne ved SØRIS har ikke mærket overgangen til et nyt lønsystem. Timerne registreres, som de plejer, og lønnen kommer til tiden. Næste step bliver at integrere tidregistreringssystemet med ProLøn, når tid er, bemærker Claus Engly: ”Der er ikke noget vigtigere end folks løn, derfor er det min prioritet, at vi kun skifter ét system ad gangen.”

Læs mere om ProLøn GLS-A her

copyright by proløn © 2024