• Den ferieberettigede løn bliver nedskrevet ved ferieafholdelse, og der bliver beregnet korrekt ferietillæg
 • Hvis man har Fritvalgskonto, bliver det beregnet korrekt
 • Nemmere hensættelse af skyldige feriepenge, da ferieregnskab ligger i ProArkiv
 • Opsparet ferie og restferie kan ses på medarbejdernes lønsedler
 • Forskudsferie kan registreres og vil fremgå af ferieregnskabet i ProArkiv

Hvad er et ferieregnskab?

Et ferieregnskab giver dine medarbejdere mulighed for at se deres opsparede, forbrugte og restferiedage direkte på deres lønseddel. I ProArkiv findes et samlet overblik over optjente og brugte feriedage samt bruttoferiepenge.

Det gør det langt nemmere at planlægge ferien. Læs længere nede på denne side,
om din virksomhed har brug for ferieregnskab på lønsedlen.Husk ferieårets vigtigste datoer

Ferieåret starter den 1. september og slutter den 31. august.

Perioden for ferieafholdelse starter ligeledes den 1. september og løber indtil den 31. december det efterfølgende år. Dvs. den nuværende periode for afholdelse af ferie startede den 1. september 2021 og afsluttes 31. december 2022.

Derfor skal DU have styr på dine medarbejderes ferie

Hvis ikke dine medarbejdere får afviklet deres ferie inden for afholdelsesperioden, risikerer du at skulle udbetale den ikke brugte ferie. I den nye ferielov står det nemlig skrevet, at ferie, som ikke er afholdt ud over 4 uger, skal udbetales til lønmodtageren.

Naturligvis kan I lave en aftale om, at den ansatte overfører de ekstra feriedage til næste ferieår.

Et ferieregnskab giver mening for din virksomhed, når…

… I har funktionærer ansat. Den ferieberettigede løn bliver nedskrevet ved ferieafholdelse, som den skal ifølge ferieloven.

…I beholder feriepengene og har timelønnede ansat.

Hvis I derimod benytter feriekonto/feriekasse og har timelønnede ansatte, anbefaler vi ikke at få et ferieregnskab.

Sådan foregår det i dit lønsystem

Med ProLøn tildeler lønsystemet helt automatisk de nye feriedage, når du gennemfører en lønkørsel. Her bliver der taget højde for opgørelsesperioden, tiltrædelsesdato og fratrædelsesdato. Som standard bliver der tildelt 2,08 feriedage pr. månedsløn og 0,96 feriedage pr. 14 dages løn.

Ferieregnskabet koster 20% af månedsabonnementet.

Kursus: “Få styr på ferieregnskabet”

Der er mange fordele ved at have ferieregnskab i ProLøn – både for arbejdsgiver, men også for, at kunne give dine medarbejdere et bedre overblik over deres optjente feriedage. Uanset om det er funktionærer eller timelønnede.

På kurset Få styr på ferieregnskabet får du bl.a. overblik over dine skyldige feriepengeforpligtelser og derudover kan du ganske nemt lave en feriepengeafregning, hvis en funktionær fratræder. Fordelene er mange, men selvfølgelig flest, hvis du ved hvordan du bruger ferieregnskabet korrekt.Lønarter til håndtering af ny ferielov hos ProLøn A/S

I forbindelse med at den nye ferielov trådte i kraft, er der en del lønarter, som er udgået og erstattet af nye lønarter.

I denne vejledning vil vi give et indblik i de oftest anvendte lønarter. Det er dermed ikke alle nye lønarter, som vil blive beskrevet. Hvis denne vejledning ikke besvarer dit behov, er du velkommen til at kontakte
vores support.

 • Gazellevirksomhed
  5
  Gange siden 2004
 • Beskæftiger
  46
  Medarbejdere
 • Servicerer ca.
  11000
  Virksomheder
copyright by proløn © 2024