Interview: AKO Byg om ProLøn og E-Komplet

Valget faldt på E-Komplet, fordi det kan integreres med ProLøn

”Jeg har altid arbejdet med ProLøn.” Sådan siger Jane Ladegaard, bogholder ved tømrerfirmaet AKO Byg. Hun begrunder det med, at systemet er let og overskueligt –  ”…især i forhold til afstemningsbilag.”

I 2018 skiftede tømrerfirmaet ERP-system til E-Komplet med det mål at integrere med ProLøn i løbet af foråret 2019. ”Vi skulle have nyt økonomisystem, og valget faldt på E-Komplet, fordi det kan integreres med ProLøn, og vi vurderede samtidig, at det var lettere at bruge og mere overskueligt, sammenlignet med andre systemer.” Jane Ladegaard fremhæver flere funktioner som indlæsning af fakturaer fra leverandører, et godt overblik ved afstemning af leverandører og debitorer og over sager/timer.

Det har været en kæmpe omvæltning, som alle fra lærlinge til svende og arbejdsmænd har taget godt imod. ”I starten syntes de, det tog for lang tid, men alting kræver tilvænning,” fortæller Jane Ladegaard. Og nu mindre end et år efter, er de nye rutiner allerede en del af dagligdagen. ”Før sad de med et stykke papir og skulle huske at få det hele med.” Udfordringen var, påpeger bogholderen, at man ofte ikke kunne læse, hvad der stod på sedlerne, eller endnu værre, at de blev væk.

”Nu er det rettet op – vi kan se, at der kommer flere materialer på sagerne, og vi følger dagligt op, så det ryger ud på de rigtige projekter.” Resultatet er, at fakturabeløbene nu er højere, og ikke mindst korrekte i forhold til både de timer og materialer, der er forbrugt på byggeprojektet.

AKO Byg beskæftiger 14 medarbejdere, alle inden for tømrerfaget og derfor samme overenskomst. Når timerne er opgjort, kræver det derfor et minimum af tastearbejde for bogholderen at indberette lønnen. Jane Ladegaard giver et eksempel: ”Lærlingen indtaster sine timer på den pågældende byggesag. Michael og jeg godkender. Jeg udlæser timerne hver 14. dag og indberetter via ProLøn.” Jane Ladegaard vinder derfor ikke meget tid, når ProLøn og E-Komplet integreres, meget kører allerede automatisk via brancheløsningen i ProLøn.  ”Det tager jo ikke lang tid, så vi snakker ikke timer, men vi slipper for risiko for fejltastning,” siger Jane Ladegaard.

Selvstændig bogholder med ProLøn som lønpartner

Det er ikke robotter, men mennesker der kender mig og min forretning.
Jane Ladegaard er selvstændig bogholder med forskellige kunder, hun blandt andet laver lønadministration for. I de syv år hun har været selvstændig, har hun altid arbejdet med ProLøn.

”Når jeg får nye kunder, gør jeg alt for at få dem over på ProLøn.” Siger bogholderen begrunder det med, at systemet er let og overskueligt især i forhold til afstemningsbilag, men noget af det vigtigste for Jane Ladegaard er, at hun altid kan få svar på et spørgsmål, når hun har brug for det: ”Der er altid god service, når man beder om hjælp.  Og det er nemt at komme igennem på telefonen. Det er rart at kunne få afsluttet en kunde med det samme, når man har syv, man skal lave løn til.”

Jane Ladegaard indberetter løn for i alt 35 medarbejdere. At der sker fejl, er uundgåeligt, men med ProLøn i ryggen føler man sig altid bakket godt op – ”I forbindelse med et forkert antal timer på en lønseddel, ringede ProLøn mig op og spurgte, om det nu kunne passe.” Fejlen blev rettet, og lønnen kørt til tiden. ”Det er rart, at man ved, at de tjekker det, man laver, at der ikke bare er en robot i den anden ende, men mennesker, der kender mig og min forretning.”

Læs mere om E-Komplet

Læs mere om AKO Byg

copyright by proløn © 2024