“Det er meget sjovere at få kørt lønnen rigtigt fra starten.”

I slutningen af 2018 tog Malergruppen A/S Boris Christensen en beslutning. Med en ny ferielov i vente var det også tid til et nyt lønsystem. Valget faldt på ProLøn, der skulle sikre rigtig løn for de pt. 55 faste og timelønnede medarbejdere.

En stor beslutning som at vælge nyt lønsystem kræver mange overvejelser. For Malergruppen A/S Boris Christensen gjaldt det bl.a. om at finde et system, der fungerede med deres time- og sagssystem. Da de hørte om ProLøn, var bogholder Anne Ross dog hurtigt overbevist. “ProLøn fortalte, at de altid ville have styr på vores overenskomst,” siger Anne Ross. “Danske Malermestre har en lidt speciel overenskomst med deres SH-kort.”

Pakket og klar til ferien
For en bogholder som Anne Ross er et systemskifte ikke noget, man bare lige gør. “Jeg tjekker meget for at sikre en korrekt lønkørsel. Det er ikke systemet, man skal gå ned på,” slår hun fast. Fordi den nye ferielov var lige på trapperne, var Anne Ross klar til at tage springet ud i et nyt lønsystem. “I forbindelse med den nye ferielov og indefrysningsperioden forventede jeg, at ProLøns system var gearet til det hele,” fortæller hun. Og hun blev bestemt ikke skuffet.

Da dagen oprandt, og ProLøn blev kørt i stilling, kunne Anne Ross godt mærke spændingen. “Jeg var spændt, det kan jeg sige. Det er mange mennesker, man skal have over i et nyt system,” husker hun. Derfor kørte hun en testkørsel, inden hun skulle levere løn til de 55 medarbejdere. “Jeg ville være sikker på, at lønnen var i orden. Det er ikke særlig sjovt at rette. Det er meget sjovere at få kørt lønnen rigtigt fra starten.”

Det hele værd
Efter at have været kunde hos ProLøn i lidt over et år er systemet blevet mere rutine for Anne Ross: “Månedslønnen er meget, meget hurtig at lave. Der ligger faste lønarter i lønsystemet under den enkelte medarbejder, så det gør det nemt og hurtigt at køre lønnen hver måned. De timelønnede bruger jeg ca. én dag pr. 14. dag på at lave.”

Selvom et skifte kunne virke skræmmende, er fordelene nu endnu større. “ProLøns system er nemt at arbejde med. Skulle der opstå spørgsmål, så er det nemt at få support – som ovenikøbet er gratis,” fremhæver Anne Ross. “Når lønnen er kørt, får vi nu lønsedlerne til medarbejderne leveret i e-Boks. Det er nemmere, for så er jeg fri for at printe lønsedlerne ud til dem. Alle afregninger, indberetninger til SKAT, ATP osv. kører via ProLøn. Det hele er samlet ét sted.” Med et enkelt lønsystem er Anne Ross og resten af Malergruppen A/S Boris Christensen nu godt klædt på til alle lønverdens udfordringer.

Fakta om Malergruppen A/S Boris Christensen
Malergruppen A/S Boris Christensen er et bygningsmalerfirma med pt. ca. 55 medarbejdere. De løser både indvendige og udvendige opgaver for private og offentlige bygherrer.

Læs mere på www.malergruppen.as

Gå til Danske Malermestres brancheside på proloen.dk

copyright by proløn © 2024