Der er 150 skorstensfejermestre i Danmark, og Skorstensfejer Henrik Hjorth-Jensen er én af dem. Som skorstensfejermester driver man selvstændig virksomhed og er samtidig ansat ved kommunen. I Skorstensfejerlauget (SFL) mødes medlemmerne et par gange om året for at udveksle erfaringer og viden på tværs. Det var i sådan en sammenhæng, at Merete Hjorth Frandsen, der er bogholder i virksomheden med samme navn og privat gift med skorstensfejermesteren selv, stødte på ProLøn første gang.

Nu driller feriefridagene ikke mere – det er nemt, sikkert og koster mindre

Merete Hjorth Frandsen, der oprindeligt er uddannet sygeplejerske, var på udkig efter et lønsystem, der var nemt at gå til med mulighed for at få personlig sparring: ”Løn var en helt ny verden for mig, derfor havde jeg brug for hjælp og rådgivning. Og det var reelt vores overenskomst og ændringer omkring feriefridagene, der fik os til at skifte lønsystem i sommeren 2014,” siger hun.

Hun oplever nu lønberetning som meget nemmere og billigere. ”Vi har allerede sparet penge – flere hundrede kroner om måneden,” konkluderer hun. Men det er ikke kun pengene, der tæller. Håndteringen af feriefridage er blevet mere gennemskuelig og følger overenskomsten, hvilket var det, hun søgte. Endvidere er der gratis hotline uden ventetid.

”Nu har jeg en fast kontaktperson hos ProLøn, og er hun der ikke, er der altid andre, der kan svare,” fortæller hun og er især glad for den service, der følger med, fx en reminder per mail om deadline for at indberette lønnen.

”Jeg føler, de kender mig. Det bliver mere personligt, når det er et mindre firma, og man snakker med den samme person hver gang.”

Merete Hjorth Frandsen og hendes mand var i starten på kursus for at lære ProLøn at kende fra bunden. ”Det gav os et godt indblik i, hvordan det er bygget op, og nu har jeg en mappe med alle papirerne, der specifikt omhandler vores overenskomst.”

Ændringer i overenskomsten giver hun selv særlig opmærksomhed og er derfor også tryg ved, at hun på dette område kan læne sig op ad ProLøns professionelle branchespecialister.

Der er fire medarbejdere ved Skorstensfejer Henrik Hjorth-Jensen, hvoraf to er lærlinge, og lønindberetningen tager i dag ikke mange minutter for bogholderen.

”Det er blevet lettere at lave lønnen, og nu har jeg samtidig en mere personlig og mere faglig kompetent kontakt,” siger hun.

copyright by proløn © 2024