Bogholder Birte Anthonsen har trådt sine barnesko i sine forældres metalvirksomhed, så da hendes mand og tre andre kolleger i 2008 startede en maskinfabrik, var hun selvskrevet til at stå i spidsen for kontor og administration.

Opstart med løn – gik som smurt

Birte Anthonsen ved således en masse om at drive en sådan virksomhed og er tillige oplært i let bogholderi. Hun fortæller: ”I opstarten var der mange ting, jeg skulle klare, derfor anbefalede vores revisionsfirma, BDO, at vi skulle bruge ProLøn, som de havde god erfaring med. Det gik som smurt.”

”Uden nogen som helst erfaring med løn, skal lønsystemet være så let som muligt,” forklarer hun videre. ProLøn hjalp med opsætning, så de fem månedlige lønninger hurtigt kom på plads. Alt Birte Anthonsen herefter skulle foretage sig omkring lønadministration, krævede én opringning til ProLøn.

I 2012 kom der flere medarbejdere til, CO4 Maskinfabrik rykkede ud af lejede lokaler og ind i egen fabriksbygning.

De nytilkomne er 14. dags lønnede. ”For at spare mig for besvær, hjalp ProLøn med at oprette alle med navn, cpr-nummer, bank, timesats, pension, fritvalgskonto … alt kom til at køre automatisk,” fortæller hun.

Aftalen er herefter, at Birte Anthonsen ringer timerne ind om tirsdagen inden lønudbetaling torsdag. ”Det kunne ikke være nemmere.”

At tælle timer og overtid sammen er alt, hun skal sørge for. Samtidig med, at lønsedlerne tikker ind i hendes mailboks, får hun besked om, hvornår A-skat og feriepenge skal betales. ”Dette er blot en orientering, for det trækkes også per automatik på kassekreditten.”

Er bogholderen det mindste i tvivl, ringer hun til en ProLøn-konsulent. Også virksomhedens revisor har en kode og adgang til systemet, hvis denne har brug for det.

Da ægtemanden Kurt Anthonsen sammen med kollegerne Keld Bjerregaard, Bo Poulsen og Jon Andersen startede op, havde de ’hverken en hammer eller et målebånd’. Udviklingen har været rivende, og der er god efterspørgsel på at få svejset, laserskåret og bukket i metal.

”Det er gået stærkt, og det går godt.” Om årsagen siger Birte Anthonsen – ”det, der kendetegner de her fyre, er, at de er ordholdne, omhyggelige, dygtige håndværkere. De ved, hvad de har med at gøre og er selv med ude i hallen.” Det er professionalisme løftet af en stærk faglighed, enten som smed eller maskinarbejder.

Dette er et grundlag, hvor lønfirmaet med sin brancheløsning matcher maskinfabrikken. ProLøns medarbejdere er specialiserede inden for metalbranchen og klædt på i forhold til reguleringer og lovændringer af overenskomsten. Dette giver en sikkerhed for, at lønnen til enhver tid er korrekt.

”Jeg holder selv øje med ændringer, når fx overtidsbetalingen stiger, men her kan jeg også spørge ProLøn -det er de altid opdateret på.”

copyright by proløn © 2024