“Det er den vildeste følelse af frihed”

Ikke alle egner sig til at have en chef. Jens Eriksen er én af dem. Efter at have arbejdet som murer og senere byggeleder, var det tid til at blive herre i eget hus. Derfor satte han sig ned og lagde en plan. For hvad var det egentlig, han gerne ville lave? Lederskab stod højt på listen. Det gjorde lønadministration ikke. Derfor teamede han op med ProLøn. 

Det store spring

“At være leder for andre og få deres potentiale til at gro, er helt vildt spændende,” fortæller Jens Eriksen. “Det var det, jeg gerne ville. Derfor tog jeg endelig springet og blev selvstændig. Det er den vildeste følelse af frihed. Jeg føler slet ikke, jeg går på arbejde.”

For at få den bedste start, fik Jens Eriksen med det samme en kontrakt i hus, og derefter blev den første medarbejder ansat. “Jeg fik en kontrakt med et firma, der skulle have muret tre huse. Så havde jeg noget at starte på. Det gav sikkerhed til, at jeg kunne ansætte min første medarbejder med det samme. Hvis vi var to, kunne vi klare mere.”

Et idiotsikret system

Jens Eriksen kunne altså gå i gang med arbejdet med det samme. Men selve springet ud i den selvstændige verden krævede et godt tilløb og masser af god forberedelse. “Inden jeg startede, var jeg meget bekymret for løn. Hvordan overholder man reglerne? Skulle jeg selv læse op på jura? Derfor brugte jeg 6 måneder på research.”

Efter at have indhentet forskellige tilbud, faldt valget på lønsystemet hos ProLøn. Her var både mavefornemmelsen og prisen den rigtige. “Da jeg oprettede min første medarbejder i systemet, følte jeg mig helt tryg. Hos ProLøn er de hurtige til at ringe tilbage, og man har altid en rar konsulent i røret,” uddyber Jens Eriksen.

Bekymringerne viste sig at være helt unødvendige. Nu kører lønnen nemlig næsten af sig selv. “Jeg bruger kun 10 min. om måneden på at lave løn. Mine medarbejdere sender deres timer til mig, og så skal jeg kun trykke to steder. Det er helt idiotsikret.”

Hvad er du god til?

Nu er Jens Eriksen ikke i tvivl. Hvis man går med drømmen om at blive iværksætter, er det bare om at prøve det af. Derfor har han også et godt råd til nybegyndere. “Hvis du vil være selvstændig, skal du sætte dig ned og danne dig et overblik. Gør dig nogle tanker. Hvad er du god til? Hvad skal du bruge tid på, og hvad kan du uddelegere? Det er i hvert fald ikke det administrative, der skal holde dig tilbage.”

“Jeg er en god idémager og købmand. Jeg sætter projekter i gang. Så er det min opgave at finde nogen, der er gode til de andre ting. Og det er heldigvis lykkedes,” afslutter Jens Eriksen.

Fakta: JE Byg og Bolig er et murerfirma, der blev startet af Jens Eriksen i juni 2020. Med sine 2 ansatte kan JE Byg og Bolig mure 12-14 huse om året.

 


 

  • Har du brug for at vide mere, så lad os ringe dig op

       • Ved indsendelse accepterer du ProLøns privatlivspolitik..
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

copyright by proløn © 2024