“Tag ja-hatten på og gør det”

Da Lisbeth Laursen i midten af 1980erne for første gang fik stukket en kuglepen og et stykke papir i hånden, gik hun i gang med at lave løn for nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen A/S. Og det gør hun stadigvæk. Med den slags erfaring finder man ud af, hvad der virker. Derfor benytter Lisbeth Laursen i dag ProLøn til lønarbejdet.

Hvor kuglepennen nu er skiftet ud med tastaturet, er papiret blevet til ProLøns digitale lønsystem. “Der er kun én ting at gøre: Tag ja-hatten på og gør det.” Sådan beskriver Lisbeth Laursen tilgangen til sit lønarbejde, der gennem tiden i den grad er blevet ramt af den store digitaliseringsbølge. “I dag er alting heldigvis webbaseret, og lønarbejdet er nemmere end nogensinde,” fortæller hun.

En enkel løsning

Lidt som den italienske hovedstad, blev verden heller ikke digitaliseret på én dag. Men det er kun gået én vej. Heldigvis. Kingo Karlsen er et firma, der følger med tiden, og selvfølgelig skulle lønsystemet være tidssvarende. Derfor kom ProLøn med på rejsen i 2008. “Med ProLøn foregår mange ting automatisk, som f.eks. træk af skattekort. Det letter arbejdet ikke at gøre det manuelt, som jeg skulle engang!” husker Lisbeth Laursen tilbage.

“Egentlig er det de ting, jeg ikke skal gøre, jeg er mest glad for,” fortæller hun om samarbejdet med ProLøn. “F.eks. taster jeg blot fraværsregistreringen ind, og så foregår resten af sig selv. Så kan jeg hive fraværsstatistikken ud derfra, uden jeg behøver at røre ved tingene, der hvor de kommer fra.”

Input udefra

Selvom ja-hatten efterhånden har fundet en permanent plads på Lisbeth Laursen, skal der alligevel lidt hjælp til udefra for at få det hele til at gå op i en højere enhed. “Når der er brug for support, så er den der altid,” forklarer hun. “Hvis jeg sidder midt i at oprette et nyt selskab, så har jeg brug for hjælp lige nu og her. Jeg behøver ikke vente på en bestemt medarbejder, for alle står klar til at få mig videre.”

Selvom det kan være sjovt engang imellem at iføre sig de nostalgiske briller og grine af fortidens store frisurer og gigantiske computere, så er det bedst at lade fortiden blive netop der. “Det er dejligt, alt er digitaliseret. ProLøn er nemt at navigere rundt i, og der er mange ting, jeg slet ikke behøver at gøre,” afslutter Lisbeth Laursen. “Når det er simpelt at lave løn, spares jeg for en masse tid.”

Fakta: 

Kingo Karlsen A/S er et nedrivningsfirma, der har eksisteret siden 1955. Deres ca. 150 ansatte er fordelt på 14-dages løn og månedsløn.

 


 

  • Har du brug for at vide mere, så lad os ringe dig op

       • Ved indsendelse accepterer du ProLøns privatlivspolitik..
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

copyright by proløn © 2024