Funktioner i lønsystemet

Her er en liste over vigtige funktioner i *Mit ProLøn*ProLøn kan håndtere dine medarbejderes opsparing og udbetaling af søgne helligdage, fritvalgsordning og administrationen af deres arbejdsmarkedspension. I nogle overenskomster indgår søgnehelligdagsopsparing som en del af lønnen. Opsparingen sker løbende af samme beregningsgrundlag som ferieopsparingen og forbruges løbende i forbindelse med helligdage.

Hvis der ikke udbetales løn i en given periode i virksomheden, sørger ProLøn automatisk for at nul-indberette til SKAT. Du behøver derfor ikke foretage dig noget – vi klarer det nemlig for dig.

Du kan oprette lige så mange tillæg, du har brug for – både for den enkelte medarbejder og for hele virksomheden. De oprettes på lønarter. Disse kan omdøbes så de passer lige præcis til dine behov.

Det er muligt at få ferie og feriefridags regnskab på lønsedlen. Kontakt ProLøn for opsætning.

Du kan tilmelde dig ferieregnskab ligegyldigt om du har funktionæransatte eller timelønnede. 

Når man er tilmeldt ferieregnskab, er der to forskellige muligheder for de timelønnede. 

  1. Det er muligt at få vist både antal feriedage samt feriedagene omregnet til kroner på lønsedlerne. Det anbefales til virksomheder, der beholder feriepengene i virksomheden. Her vil bruttobeløbene fremgå af lønsedlerne.
  2. For de virksomheder der afregner til FerieKonto/feriekasse anbefaler vi ikke ferieregnskab på de timelønnede da ferieregnskab kan ses på borger.dk/feriepengeinfo.

Ved begge muligheder kan medarbejderen se hvor mange dage, der er opsparet, hvor mange der er brugt, samt de dage man har tilbage.

Du kan finde en oversigt i ProArkiv, hvor du kan trække en liste over ferieregnskabet.

For at afslutte året for en virksomhed, skal der laves det man kalder en årskørsel. Det betyder, at der bliver lavet en opsamling på, hvad der har været af kørsler på den enkelte medarbejder og samlet på virksomheden gennem hele året. 

Når årskørslen er lavet, dannes der en årsafstemning.

På listen ‘årsafstemning’ ser man hvad der er indberettet til e-indkomst på hver enkelt medarbejder. 

Det kan f.eks. være;

  • Felt 13 - AM-indkomst (Det hedder brutto-skattegrundlaget hos ProLøn)
  • Felt 15 - A SKAT 
  • med flere

Derudover ses en samlet liste for hele virksomheden.

Med ProLøn er der mulighed for styring af opsparing og forbrug af afspadseringstimer. Timesaldoen for afspadseringsregnskabet vil fremgå af lønsedlen. NB! Afspadseringsregnskab er et regnskab over timer. Når timerne afvikles skal der samtidig gives betaling for disse sammen med den normale løn.

Masseredigering gør det muligt at fremsøge transaktioner (lønlinier) på tværs af alle dine medarbejdere baseret på en lønart. DVS. du bare skal taste dine ændringer ét sted og trykke på knappen en gang, så slår ændringen straks igennem på alle de udsøgte medarbejdere. Du slipper med andre ord for at skulle ind på de enkelte medarbejdere og lave ændringen. Hurtigt og enkelt.

Du kan ved henvendelse til ProLøn få dit konteringsbilag leveret som en CSV-fil (kommasepareret fil) til indlæsning i externt bogføringsprogram. Filen vil blive sendt til din e-mail adresse samtidig med det øvrige materiale fra lønkørslen. Bruger du f.eks. e-conomic kan det overføres automatisk fra ProLøn.

ProLøn samarbejder med en række IT-partnere, som sikrer dig simpel IT i hverdagen. Simpel IT, som kan øge konkurrencekraften i din virksomhed og holde fokus på din primære forretning. ProLøns nye API gør det nemt at integrere med de forskellige systemer.

Se mere i vores IT-partner sektion.

Skattekortoplysninger modtages automatisk fra skat. Dette gælder både ved nyoprettede medarbejdere samt når eksisterende medarbejdere ændrer på forskudsregistrering.

Hurtigt overblik over det indtastede løn på medarbejderen og som evt. kan bruges som godkendelsesgrundlag, hvis andre skal godkende lønnen inden den bestilles.

Hvis du ønsker at se en lønseddel inden du bestiller lønnen, kan der bestilles en testkørsel. Lønsedlerne herfra bliver sendt via e-mail og du har dem indenfor få minutter.

Med ProArkiv er du sikret en nem og overskuelig opbevaring af dine løninformationer - og så er det tilgængeligt 24-7. Alle dokumenter fra den enkelte lønkørsel som f.eks. lønsedler, konteringsbilag og Nets-oversigter overføres til arkivet og gemmes i mindst 5 år. Der kan søges på tværs af lønperioder og de søgekriterier, du i øvrigt vælger.

Lønbiblioteket er dit digitale arkiv til en nemmere og mere enkel lønadministration med et lønsystem fra ProLøn. Her finder du lønguider over gældende regler, takster og aftaler ifht. din specifikke overenskomst og brancheorganisation.

Gå til lønbiblioteket.

Alle virksomheder og medarbejdere, der bruger *Mit ProLøn* kan få lønsedler i eBoks. De medarbejdere der ønsker at få deres lønseddel i eBoks skal tilmeldes i lønsystemet. Virksomhed betaler for at bruge e-Boks, men for de ansatte er det gratis. Ønsker du eBoks erhverv er det også muligt.

Det hedder sig at en medarbejder har jubilæum ved 25, 35, 40, 45 og 50 års ansættelse. Virksomheden har sit første jubilæum, når den har eksisteret i 25 år. Derefter anses den for at have jubilæum i efterfølgende år, der er deleligt med 25. Jubilæumsgratiale beskattes efter samme regler som fratrædelsesgodtgørelse.

copyright by proløn © 2022