Det værste må være at få en gave, som man pludselig skal betale skat af…

Når medarbejdere har kørt i firmaets regi, kvitterer arbejdsgiver med 3,52 gode skattefrie kroner pr. km. for de første 20.000 kørte kilometer. Dette var også tilfældet i en mindre virksomhed med seks ansatte, der alle havde drønet rundt på de danske landeveje i arbejdstiden. Alle var glade, lige indtil Skat foretog en stikprøve, fortæller statsautoriseret revisor og partner Jonas Bødker-Iversen, Kvist & Jensen: ”Man havde ikke været god nok til at opbevare kørselssedlerne og kunne derfor ikke fremlægge et dækkende materiale for Skat.” Denne lille detalje kan komme til at betyde, at de seks kolleger samlet skal svare skat af 300.000 kroner. Tak for kaffe! Det er vigtigt at have styr på de lovmæssige krav.

Kaffe & kage skal holdes under den magiske grænse
Og når vi nu taler om kaffe, bliver den varme drik faktisk også betragtet som en gave fra arbejdsgiver til medarbejderne, sammen med alt fra kage, frugtordninger og avis til massage og arbejdstøj, som kan bruges privat. Her skal man være opmærksom på ikke at krydse den magiske grænse på kr. 6.200, lyder rådet fra Jonas Bødker-Iversen. I revisor-sprog en grænse, der også er kaldet bagatelgrænsen, som fx gælder ved frikort til offentlig befordring og tilskud til kørekort i visse situationer.

Gavehumøret skal holdes på kr. 1.200
Til arbejdsgivere, der er i særligt gavehumør og får lyst til at give medarbejderne en rejse eller en Webergrill oven i lønningsposen op til sommerferien (tilsvarende gælder for jubilæums-, bryllups-, fødselsdagsgaver o.l.), skal huske på, at alt over kr. 1.200 kommer modtagerne til at betale skat af. Og så kan det godt være, at det lige pludselig ikke virker som verdens bedste gave. Pengegaver beskattes uanset størrelse, hvorimod gavekort går med ind under 1.200 kroner-grænsen.

Julen er hjerternes tid, men så sandelig også gavernes tid. Det er skønt at give, og firmajulegaver er en del af en årelang tradition. Mange arbejdsgivere bruger både tid og kræfter på at forkæle medarbejdere med den helt rigtige julegave. Men her er det vigtigt at være opmærksom på, at den skattefrie julegave max må koste kr. 800 inkl. moms.

Samlet set må gaver til medarbejderne dog ikke overstige kr. 1.200 inkl. moms pr. år. Er der brugt kr. 600 på julegaven, er der således kr. 600 tilbage til en eventuel jubilæumsgave.

Uddannelse er skattefrit
En ting, hvor du som arbejdsgiver imidlertid bare kan give los og dele rundhåndet ud, uden at medarbejderne risikerer et skattesmæk, er uddannelse. ”Alt der handler om efter- og videreuddannelse og selvudvikling er ikke skattepligtigt,” lyder det fra statsautoriseret revisor og partner Jonas Bødker-Iversen, Kvist & Jensen, der samtidig anbefaler, at man kontakter en fagmand, hvis man er i tvivl.

Seks råd til gode personalegoder, dine medarbejdere bliver glade for

  1. Pengegaver er skattepligtige, undgå derfor at give kontanter som gaver.
  2. Julegaver må max beløbe sig til kr. 800 inkl. moms (kr. 900 i år 2020)
  3. Andre gaver + gavekort har et max på kr. 1.200 inkl. moms (kr. 1.300 i år 2020)
  4. Samlet må andre gaver og julegaver til medarbejderne max være på kr. 1.200 inkl. moms (kr. 1.300 i år 2020)
  5. Bagatelgrænsen på max kr. 6.200 inkl. moms (kr. 6.300 i 2020) dækker kaffe, kage, avis, frugt, massage, arbejdstøj, som kan bruges privat, frikort til befordring, tilskud til kørekort m.m.
  6. Uddannelse og kurser i selvudvikling er skattefrit.

ProLøn samarbejder med Kvist & Jensen, og Jonas Bødker-Iversen kan kontaktes på
Tlf.: 42 14 81 88 mail: [email protected] www.kvistjensen.dk

Lad dine venner blive kloge på løn

Nem og enkel lønadministration

Øvrige indlæg

  • Forrige side
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Næste side
copyright by proløn © 2024