Den 18. marts er der blevet indført nye tiltag og stramninger, der skal stoppe smittekæden af COVID-19. Disse tiltag rammer især selvstændige og små virksomheder.

 

Læs mere: Det skal du vide om COVID-19 som lønansvarlig

Vi modtager lige nu mange spørgsmål fra vores kunder om coronavirussen. Derfor har vi samlet alle spørgsmålene i denne artikel, så du kan få svar og blive klædt bedst muligt på til at håndtere virussen og de følger den har for virksomheden.

 

Læs mere: Coronavirus: Sådan gør du

Regeringen har sammen med arbejdsmarkedets parter indgået en trepartsaftale om en midlertidig ordning om lønkompensation for fyringstruede medarbejdere på det private arbejdsmarked.

 

Læs mere: Lønkompensation i forbindelse med coronavirus

Sådan får du kompensation, hvis du forventer et omsætningstab
Der er kommet et nyt initiativ til dig, der er selvstændig eller freelancer. Ordningen betyder, at selvstændige, der forventer et omsætningstab på 30 % eller mere som følge af coronavirussen, vil kunne få en kompensation på op til 75 % af det forventede omsætningstab.

Lær hvordan omsætningstabet udregnes, hvor meget du kan få i støtte og hvilke krav du skal opfylde.

 

Læs mere her: Sådan får du kompensation for omsætningstab

 

Sådan får du kompensation for faste udgifter
Regeringen og Folketingets partier er blevet enige om at dække nogle af de faste omkostninger, som virksomhederne ikke længere kan dække på grund af corona-situationen.

Du kan derfor søge om at få dækket faste udgifter til eksempelvis husleje, renteudgifter og udgifter i forbindelse med leasing i perioden fra den 9. marts til den 9. juni 2020.

 

Læs mere her: Kompensation for faste udgifter

Når virksomheden søger om lønkompensation, så skal medarbejderen bidrage med et antal “selvbetalte dage”.

Antallet skal svare forholdsmæssigt til den periode, som virksomheden søger lønkompensation for: Søger virksomheden om kompensation for 3 måneder, skal medarbejderen selv betale 5 dage. Søges der for mindre end 3 måneder, skal medarbejderen også forholdsmæssigt holde et mindre antal selvbetalte dage.


Læs mere her:
 Lønkompensation og selvbetalte dage

Efter Erhvervsministeriet pressemeddelelse den 19. april, er der nu kommet nye retningslinjer til de dele af erhvervslivet, der stille og roligt kan genåbne fra mandag den 20. april

 

Læs mere her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/covid-19-nye-retningslinjer-skal-hjaelpe-frisorer-og-andre-erhverv-i-gang-igen?publisherId=5540552&releaseId=13591974

Regeringens hastelovgivning skal gøre det muligt at udskyde betalingsfristerne for blandt andet AM-bidrag og A-skat. Det gælder alle private virksomheder - både store og små.

 

Læs mere: Udskyd betaling af am-bidrag og A-skat

I øjeblikket anbefaler regeringen, at du sender de medarbejdere hjem, der kan arbejde hjemmefra

 

Læs mere: Hvordan skal min virksomhed forholde sig til COVID-19?

For både arbejdsgivere og selvstændige gælder følgende: For at undgå unødig overbelastning af sundhedsmyndighederne, er det ikke nødvendigt at vedlægge lægelig dokumentation

 

Læs mere: Sådan får du refusion af sygedagpenge

Her får du nogle gode råd til at komme igennem dagen og samtidig gøre det til en god oplevelse. Listen er en sammenblanding af gode interne idéer samt ekstern inspiration.


Læs mere:
Gode råd til virksomheder

Erhvervsminister Simon Kollerup har onsdag den 8. marts fremlagt nye retningslinjer til de danske arbejdspladser, så de kan åbne forsvarligt op igen efter påske.

Blandt de nye retningslinjer er følgende:


Læs mere:
Nye retningslinjer

2. fase af genåbningen af Danmark fortsætter og pr. 11. maj vil detailhandlen igen være åben. Der lægges fortsat meget vægt på hygiejnen og anbefalingerne er dermed opdateret.


Læs mere her:
https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Vi-skal-alle-fortsat-holde-afstand-og-vise-hensyn-saa-kan-vi-rykke-en-smule-taettere-sammen

 

3. fase af genåbningen af Danmark er hermed i gang.


Læs mere her: 
https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Opdaterede-retningslinjer-for-sundhedsvaesenet

ProLøns Hjælpepakke

Coronakrisen rammer mange hårdt. Udskudt betaling er vores hjælpepakke til dig som ny kunde.

Hos ProLøn har vi styrken og kapaciteten til at vente med betaling til december. Det er nemlig vores ønske, at så mange virksomheder som muligt kommer sikkert i havn.

Hjælp til små og mellemstore virksomheder

Fra virksomhedsguiden.dk

Få overblik over, hvilke muligheder din virksomhed har for at få hjælp til at komme igennem corona-krisen, og få styr på, hvilke forholdsregler m.v. din virksomhed kan tage i forbindelse med coronavirus/covid-19.

 

copyright by proløn © 2020