Outsourcing af løn

Lønadministrationen er en af de funktioner, mange virksomheder overvejer at lægge ud af huset. Og ofte med god grund – det er en opgave, der hverken skaber fremdrift eller udvikling, og det stjæler tid og ressourcer, der går fra kerneopgaven.

Samtidig er lønbehandling en vigtig opgave, som du naturligvis ikke bare kan ignorere, så du er tvunget til at træffe et valg om, hvordan du finder en måde at håndtere den på.

Artiklen her kommer omkring:
Fordele ved outsourcing af lønbehandlingen
Ulemper ved outsourcing af lønbehandlingen
Et lønsystem er den oplagte middelvej
Full Service-pakken giver menneskelig backup

Du kan ikke outsource lønbehandlingen til ProLøn. I hvert fald ikke direkte. Men du kan lægge opgaven ud til en bogholder eller revisor, der bruger ProLøns lønsystem, og på den måde får du det bedste af alle verdener – du skal ikke selv bruge dyrebar tid på at håndtere bilag, sætte dig dybt ind i vanskelig lovgivning og en masse andre ting, der fjerner fokus fra kerneopgaven. Samtidig er du sikker på, at lønnen bliver håndteret korrekt og til tiden i et system, der er fuldt opdateret.

På denne side går vi i dybden med fordelene og de potentielle ulemper ved at outsource håndteringen af løn.

Der er mange fordele ved outsourcing af lønadministration

Fordele ved outsourcing af lønbehandlingen

Som alt andet indebærer outsourcing en række fordele og ulemper. Fordelene kan blandt andet være, at du fjerner risiko og reducerer den sårbarhed, der ligger i, at firmaets bogholder pludselig kan blive syg eller på anden vis blive sat ud af spillet.

I mange virksomheder – ikke mindst de lidt mindre – ligger der ofte virkelig meget viden hos den enkelte nøglemedarbejder, og sker der noget uforudset, kan der opstå ganske store problemer. Hvis lønbehandlingen er outsourcet til en ekstern samarbejdspartner, bliver den risiko reduceret markant.

En anden fordel ved at outsource lønadministrationen er, at du alt andet lige har en bedre adgang til ekspertise, end hvis du har en enkelt medarbejder siddende, der har lønbehandlingen som én af mange opgaver. Love og regler ændrer sig løbende, og det er yderst vanskeligt at holde sig opdateret, når lønadministration blot er én af mange opgaver i en travl hverdag. En professionel samarbejdspartner vil altid være helt opdateret, da det er det primære fokus.

Ulemper ved outsourcing af lønbehandlingen

Det er imidlertid ikke alle virksomheder, der vil drage fordel af lægge lønadministrationsopgaven ud af huset. Hvis du har et strategisk ønske om at have fuld kontrol over alle administrative processer, harmonerer det dårligt med at outsource lønadministrationen.

Hvis du outsourcer med henblik på at slippe lønkørslen fuldstændig, bliver du også skuffet. Der vil stadig være behov for godkendelsesprocesser og dialog med samarbejdspartneren, så du kan ikke lægge lønadministrationsopgaven helt fra dig.

Skal lønkørslen være nemmere?

ProLøn er lønprogrammet, der hjælper i hverdagen

Et lønsystem er den oplagte middelvej

I mange virksomheder er lønadministrationsopgaven ikke stor nok til, at det kan fylde en fuldtidsstilling. Lønkørslen ligger derfor hos en administrativ medarbejder, som løser en lang række andre opgaver, og i helt små virksomheder – eksempelvis håndværkerfirmaer – er det ofte mester selv eller hans kone, der laver løn efter arbejdstid.

I den situation vil outsourcing af lønadministrationen ofte være en for dyr og for besværlig løsning. Det oplagte valg er i stedet at vælge et lønsystem, som giver mange af de fordele, du får ved outsourcing-modellen. Et moderne lønsystem tilbyder nemlig i bund og grund det samme:

  • Det er konstant opdateret i forhold til relevante love og regler
  • Det indberetter oplysninger til SKAT, ATP, pensioner med videre
  • Det gemmer lønoplysninger, som loven kræver – og på en sikker måde, der lever op til GDPR-kravene
  • Det minimerer risikoen for fejl

Service-pakke giver menneskelig backup

Vi er helt med på, at det kan virke mere trygt at lave en aftale med et menneske, der løser en opgave, end på et stykke software, man ikke kan tale med.

Men ProLøns lønsystem kan du godt tale med. Eller rettere: Du kan tale med vores supportteam, som du altid har adgang til, når du opretter et abonnement.

Her har du adgang til vores dygtige medarbejdere, der er eksperter i ProLøn-systemet og yderst velbevandrede i spørgsmål, der handler om forskellige aspekter af lønadministration.

Vil du vide mere om dine muligheder med ProLøns lønsystem og finde den udgave, der passer til netop din virksomhed og branche? Så kan du læse mere om vores lønsystem her.

Læs også mere om bl.a. lønadministration, lønsedler, lønprogram, lønservice, forstå lønsedlen, nye barselsregler 2022, lønbogholder, lønberegning og vores lønguide til dig som er arbejdsgiver.

Skal vi kontakte dig?

copyright by proløn © 2024